1.     Please make sure you check the Support FAQ and relevant Guides before you create a new thread in this section!

Technical Issue Lag, for no apparent reason

Discussion in 'Support' started by Kaedus4, Jan 10, 2018.

  1. Kaedus4

    Kaedus4

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    So until recently i've had this game playing just fine, aside from the occasional lag spike.
    however starting from about a week ago(NOTE: around this time i installed penekepack and peneke animations,possible cause?)
    the game Lags a ridiculous amount, and here's the kicker
    my ping is usually around 30 - 50, but it ALWAYS lags.
    i've: changed graphical settings, verified the cache through steam and the launcher
    network settings and bunch of other shit.

    i'm at my wit's end, i can't seem to find a cause or a solution.
    Any ideas?
     
  2. Knob_Jones

    Knob_Jones

    Posts:
    9
    Likes Received:
    8
    Could be the server you're playing on if you're sticking to 1 server? Or maybe it could be a some software you have running in the background. I remember I used to have random lag spikes in every single game I would play and after a week of trying to figure out what was wrong it turned out be because of a software that came with a new gaming mouse I got. Unfortunately that's all I got. Hope you find a solution.
     
  3. SK55555555555555555

    SK55555555555555555 Moderator EU Official Server Admin Internal Beta Team

    Posts:
    328
    Likes Received:
    398
    Penekepack definetly does decrease the fps due all the models not being that optimized, try playing without it. Not sure about the animation pack
     
  4. Kaedus4

    Kaedus4

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    There's only three servers that run at acceptable pings for me, nobody else is complaining of unwarranted lag like this

    EDIT: i've also checked it out with the "lag-o-meter" on, and there's no lag being shown on that at the time
     
  5. Kaedus4

    Kaedus4

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    i'ts probably not penekepack, because i had that running with no perceivable fps drop for about a week
     
  6. noel

    noel Internal Beta Team

    Posts:
    423
    Likes Received:
    401
    try /rate 25000
    /cl_maxpackets 100
    /snaps 40

    if not are you playing on full servers? different maps? you will notice a HUGE difference in FPS in a low populated server compared to a high/full server

    use cg_drawfps 1 to see whether its your FPS which is lagging or your network

    if its FPS this might help FPS/ping guide

    have you changed from jamp to openjk or vice versa?
     
  7. Kaedus4

    Kaedus4

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    already changed those setting to what you've shown

    the lag seems to not be influenced by how many people are on
    sometimes a server with 3 people in it, will lag more than one with 20 people

    also, i've been using MB2 for my multiplayer for years, exclusively.

    and sometimes it doesn't lag at all.

    i'll check the fps counter later today
     
  8. noel

    noel Internal Beta Team

    Posts:
    423
    Likes Received:
    401
    have you tried deleting peneke?

    reinstall mbii maybe? idk, sounds like standard jka to me. one day its laggy the next it isn't, it's all part of the parcel
     

Share This Page