1.     Please make sure you check the Support FAQ and relevant Guides before you create a new thread in this section!

Technical Issue Error when attempting to download launcher update.

Discussion in 'Support' started by Masamoto6, May 18, 2018.

  1. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    I attempted to update the launcher when trying to play today, I got this error message. When I clicked continue It went to the 'Downloading MBII 2 launcher, please wait for about 30 minutes. I took my friends advice and removed all files related to MBII mod. I'm now attempting to fully reinstall MBII and it tells me to download updated version of launcher so i'm back where I started with the same error message. Error message is:

    Screenshot - 61ef183cf23e0fa1d6b42b7fc68d8da3 - Gyazo


    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.ComponentModel.Win32Exception: The file or directory is corrupted and unreadable
    at System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo)
    at System.Diagnostics.Process.Start(ProcessStartInfo startInfo)
    at AutoUpdate.Form1.UpdateWorker_RunWorkerCompleted(Object sender, RunWorkerCompletedEventArgs e)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    AutoUpdate
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///D:/Users/Josiah%20Agbi/Downloads/AutoUpdate.exe
    ----------------------------------------
    System.Core
    Assembly Version: 3.5.0.0
    Win32 Version: 3.5.30729.8931 built by: WinRelRS4
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Core/3.5.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    6pstut-y
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8922 (WinRelRS4.050727-8900)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.

    Please help me fix this so I can play.
     

    Attached Files:

  2. Defiant

    Defiant Project Leader Movie Battles II Team Code Leader

    Posts:
    349
    Likes Received:
    412
    Have you tried disabling your anti-virus during update?
     
  3. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    No I haven't, I was using avast. Is there a link where I can download the new MBII with the update or should I just keep trying to update it with the mb2 installer I have now, just with my anti virus disabled? Also do you know what the error is caused by?
    Edit:
    Ok, i've tried it without my anti virus and all protection down.
    I still get the same error and this screen.

    [​IMG]
    Screenshot - 8f3828c056f7e9f11cc29592ec6fba44 - Gyazo
     
  4. Defiant

    Defiant Project Leader Movie Battles II Team Code Leader

    Posts:
    349
    Likes Received:
    412
    The error message suggests that the downloaded file is being corrupted. Anti-Viruses are the most common reason why this might happen (They lock the file to check it and don't release it quickly enough).

    Can you take a screenshot of whats in the folder where your launcher is at the moment please.

    Manual installation steps are in the first post of this thread - Launcher Update Released
     
  5. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
  6. Defiant

    Defiant Project Leader Movie Battles II Team Code Leader

    Posts:
    349
    Likes Received:
    412
    Create a folder under GameData called MBII. That's a known bug I've already got a fix for. But want to roll out the minimiser fix at the same time.
     
  7. sinkiller98

    sinkiller98

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    I saw your post on the technical issue forum and I have the exact same problem if you find out how to fix it or if there is a pre-updated version of the launcher could you message me thank you
     
  8. sinkiller98

    sinkiller98

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Capture.PNG this is my error
     
  9. sinkiller98

    sinkiller98

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    nvm I just created a folder for the patch to go to dubbed MBII it's updating now sorry to bother you
     
  10. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    I have done that but I get the same error.
    Screenshot - 1520436a05acdc8a5ed4c5bebc156d96 - Gyazo

    Do I put MBII launcher in that folder?

    Screenshot - ea44cafbb1d78e2b12300a71fef16661 - Gyazo

    EDIT: Ok so I put MBII launcher back where it was and just let it attempt to update with an empty MBII folder in GameData. I'll just leave it and see if it updates cause I didnt get the error and the 'Updating MBII launcher' is more animated now. My friend said it has to do with my Microsoft.net framework and that that has become corrupted and I need to reinstall, how would I go about that? or is he wrong and it's a problem with MBII
     
    Last edited: May 18, 2018
  11. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    Did you put the MBII launcher in MBII folder or just left it as that?
     
  12. sinkiller98

    sinkiller98

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    I created the folder MBII and then ran the update and it worked because now there is a place for the patch to go at least this fixed my problem idk if urs is the same
     
  13. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    Well, whatever I did, MBII isn't installing because of this Framework Windows.Net thing. I ran the Microsoft Framework repair tool and it couldn't fix it. You guys know of a way to reinstall them without dabbling in the registry? I believe that after that, the error will be fixed, allowing me to play.
     
  14. Defiant

    Defiant Project Leader Movie Battles II Team Code Leader

    Posts:
    349
    Likes Received:
    412
    It looks like your download was corrupted actually.

    If you upload the MBIILauncher.exe that has been downloaded to this site Online MD5 Hash Generator & SHA1 Hash Generator and see what it's MD5 is. It should be C9B600984B92C26CE78B9D4AD5389E77. Any other value indicates a corrupted download.
     
    Masamoto6 likes this.
  15. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    [​IMG]
    Screenshot - b7d9b46bfaf133b482bfdf197cb2ef87 - Gyazo

    So this means the MBII launcher file is corrupted.


    This is another copy of the MBII launcher that I downloaded, it's also wrong.

    [​IMG]
    Screenshot - 801e8ee16d6344311a4a2f2ae2257d46 - Gyazo

    Where can I find one thats is good and not broken.

    EDIT: I deleted all MBII Launcher files from my pc and then redownloaded it. Each time I tried this I got a MD5 that is not the correct one. I'm really sorry for all your time i'm using but I just want to know how to fix this so I can play. @Defiant
     
    Last edited: May 18, 2018
  16. Masamoto6

    Masamoto6

    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    @Defiant According to your MD5 Hash generator, every MBII Launcher I download has the wrong File Checksum compared to the one you sent. Is there a fix? I really just want to play, i'll reinstall JKJA If I must.. I've been looking through simmilar threads and I tried all this to no avail.

    [​IMG]
    Screenshot - 7fd7d0ed2e66bbfbfc068031100208cf - Gyazo
    I also tried Framework repair tool and it couldn't fix something in my installation, some files it sent to windows for further analysis which makes me think it's my windows.NET framework that's messed up, because of this stupid windows update.
     
    Last edited: May 20, 2018 at 3:45 AM
  17. Molaes

    Molaes

    Posts:
    23
    Likes Received:
    6
    Did u reinstalled mb2?
     
  18. fortiseven

    fortiseven

    Posts:
    25
    Likes Received:
    9
    I did my windows update, and it didn't change a thing.
     
  19. Molaes

    Molaes

    Posts:
    23
    Likes Received:
    6
    Reinstall the mb2
     
  20. Soul14822

    Soul14822

    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    I also have that issue about launching it ive Tried to put it in the mb2 folder and deleted Every mod and tried to reinstall it but still getting the message. i think it has to do with Just In Time files (Jit files) I really don’t know.
     

Share This Page