1.     Please make sure you check the Support FAQ and relevant Guides before you create a new thread in this section!

[SOLVED] Lag bug

Discussion in 'Support' started by Gargos, Jan 28, 2017.

  1. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    I've had this for a while now, so everyone probably knows that lag bug when the lagometer has this green triangle looking spike going all over again and never stopping (the kind you get sometimes when server switches a map and youre forced to /recon since you can't even move in spec). In my case I just randomly get this same kind of lag from time to time and cannot move for the 2-4 seconds and it is really annoying.

    I do not think this has anything to do with my Internet, I do not have this problem in any other game. Thats why I am wondering if it could be any kind of value that I have set wrong. Does anyone have any suggestions?

    EDIT: I caught the bug in video just to clarify things. it happens around 0:05

     
    Last edited: Jan 28, 2017
    MarkeyyHUN likes this.
  2. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    Is my destiny to live with this lag forever? :(
     
  3. W!zard

    W!zard

    Posts:
    24
    Likes Received:
    22
    are you connected via cable? had similar problems in Base JKA with WLAN USB stick settings set to roaming, searching for other APs and causing lag.
     
  4. DaloLorn

    DaloLorn Movie Battles II Team Retired

    Posts:
    362
    Likes Received:
    192
    Your destiny is to be ignored by anyone who might have a clue. :p

    Edit: Drat.
     
  5. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    I am not using a cable atm, but I have suffered this same lag with a cable too in a different apartment. Now I am using WLAN usb stick that connects me to wifi. I've also used my phone's internet that gives me completely stable connection, but sometimes even that gives me this same lag. Now my only hope is once I get a new apartment hopefully soon that their connection wont give me this same problem.
     
  6. Sammy

    Sammy Master of Whispers Donator

    Posts:
    269
    Likes Received:
    141
    I too suffer from this and it causes me to have to reconnect to my internet multiple times every hour or so.
     
  7. LoU

    LoU R2D2 Movie Battles II Team Retired

    Posts:
    772
    Likes Received:
    598
    So you have this problem on every server, using two independent ISPs. Have you tried to use default jampconfig just to see if the problem persist?
    Do you have any firewall software (some limter maybe)
     
  8. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    Yes I have tried all the BG servers and I even had this lag in some russian server I just played today. Trying a different jampconfig would not be a bad idea I guess. As for firewall I am using AVAST, could try turning that off too, tho Ive had AVAST as long as I can remember.
     
  9. LoU

    LoU R2D2 Movie Battles II Team Retired

    Posts:
    772
    Likes Received:
    598
    Yeah, disable AVAST, if this software even work then it could drop some packets or block packets received by server.
    Coz on the video it looked like dropped packet - you were teleported to position you were before.
     
  10. Taimurodo

    Taimurodo

    Posts:
    12
    Likes Received:
    13
    This might fucking explain my rubberbands as well, I always thought that it was just lag from the shitty router that I use. I am going to try this next chance I get.
     
  11. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    Didn't work :(
     
  12. ent

    ent Movie Battles II Team

    Posts:
    803
    Likes Received:
    327
    What's set to cl_timenudge in your config?
    What about cg_predict?
     
  13. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    It will be 2 weeks until I get to try again but ive tried both default and -50 with nudge. cg_predict I dont know
     
  14. MarkeyyHUN

    MarkeyyHUN

    Posts:
    2
    Likes Received:
    1
    Same dude.I have this only in mb2.
     
  15. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    Cg_predict is 1
     
  16. Gargos

    Gargos EU Official Server Admin

    Posts:
    273
    Likes Received:
    494
    Fixed by new Internet connection and using a wire instead of wireless.
     
    LoU and lessen like this.

Share This Page